Om mig

13219539_1256377351053920_517211898_n

Hej & välkomna till oss!
Jag heter Cristin och är ägare av kenneln Diamond's Wolf Eyes sedan 2012 då jag fick namnet godkänt av FCI och SKK (Svenska kennelklubben.)

Slutet av 2007 snubblade jag första gången över en hemsida med dessa raser. Början av 2008 så tog läsandet och förfrågningar via mail fart till den enda kenneln/hemsidan här i Sverige jag hittade då (www.wolfwhistle.se).
År 2009 blev det äntligen av att i få träffa rasen Saarlooswolfhond o verkligheten.  Då swh, i dåtid, kändes som mer mig och som jag fördjupade mig mer i från början. Så under hösten 2009 blev det alltså en "dejt" i Borås. Våren 2010 kom då dagen (efter ca 2år av forskande) som jag under påsken bilade till Tronheim i Norge och tittade på min blivande swh valp, lyckan var total att få se de små valpar på ca 4v. Den valp som fanns tillgänglig var en kaxig och framåt liten brun tik, Kiwi, hon valde mig. Så ca 4v efter det blev det flyg upp till Tronheim och hämta henne. Då fanns min blandras Rex i familjen som blev hennes mentor och extra trygghet.

2011 så med stor sorg fick vår älskade Rex ca 5,5år gammal somna pga sjukdom/skada i ryggraden.

2012 Av en slump och troligen ödet, det är vad jag tror iallafall, så blev jag tillfrågad om jag inte var intresserad att utöka flocken och sällskapet till min Kiwi med en Ceskoslovenský Vlciak hanvalp. Vilket också blev verklighet under våren i samband med Finska campet som hålls årligen där uppfödare med föräldrarna och även kull syster till vår älskade Joy togs med. Joy fungerade mer än bra med både mig och Kiwi och följde då med oss tillbaka hem till Sverige.

Åter igen så togs en flockmedlem tidigt ifrån oss. Hösten 2014 så gjorde Joy våran älskade Rex sällskap över regnbågsbron.
Med stor sorg för både mig och Kiwi som under kort tid fått tagit farväl av två helt fantastiska pojkar, så var de nej nu orkar vi inte mer.

Men allt går inte alltid som man tänkt sig och tidig vår 2015 fick jag visad en bild på en otroligt charmig och helt enastående liten swh tik i Bulgarien. Jag försökte stålsätta mig, men det var allt för gäves, så efter mycket långa funderingar fram och tillbaks så sa vi ja till våran nyaste tjej, Cola. Under våren 2015 så kom hon tillslut till Arlanda Cargo.
Och vilken lycka att få känna den glädje när dörrarna öppnades och jag kunde lyfta ur henne ur buren och känna hur hon sakta blev valp igen efter resan.
Våran Cola.

Idagsläget så har jag mina två saarloos tikar men planerna är att då tillfälle ges, av rätt uppfödare och kombination, så kommer vi åter ha en csv i flocken. Men vi tar en sak i taget och riktar in oss på hälsotester och eventuellt förhoppningsvis valpar inom en snar framtid.

Välkommen att höra av er till mig om ni funderar eller undrar något.

Varma hälsningar //
Cristin Ronqvist
Diamond's Wolf Eyes